Blog

Kleine aanpassingen om te verduurzamen

Wil jij ook graag je interieur verduurzamen, maar heb je geen tijd of geld om je hele interieur te vervangen? Met deze kleine aanpassing kan jij je interieur verduurzamen zonder hier veel geld of tijd aan kwijt te zijn.

1. Gebruik led-verlichting
Een led-lamp gebruikt 80% minder energie dan een gloeilamp. Daarnaast bevat een spaarlamp kwik, wat gevaarlijk kan zijn. Dit vind je niet in een led-lamp, waarmee deze energiezuiniger en ook nog eens veiliger is dan een spaarlamp. Vervang je lampen met led-lampen en bespaar op je energierekening

2. Haal planten in huis
Planten in huis zorgen niet alleen voor kleur, maar ze zuiveren ook de lucht in je huis. Planten nemen niet stofdeeltjes af en breken schadelijke stoffen breken af. Hiermee zorgen ze voor een betere kwaliteit van de lucht in je huis.

3. Duurzame schoonmaakmiddelen
In de meeste schoonmaakmiddelen zitten stoffen die niet goed zijn voor het milieu en je gezondheid. Tegenwoordig zijn er al genoeg duurzame schoonmaakmiddelen op de markt te vinden. Deze schoonmaakmiddelen maken even goed schoon en zijn beter voor je gezondheid en het milieu, waarom zou je het niet doen?

4. Isolerende raamdecoratie
Enkel glas kun je het best laten vervangen door dubbel- of HR glas. Maar soms is zulk isolatieglas niet goed mogelijk, bijvoorbeeld in monumentenpanden. Dan zijn er alternatieven om de warmte beter in huis te houden. Isolerende raamdecoratie is er een van. Dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Enkel glas samen met goed isolerende raamdecoratie is ongeveer het zelfde als dubbel glas.

5. Isolerende ondervloer
Een isolerende ondervloer kan zorgen dat warmte langer in de ruimte wordt vastgehouden. Uw vloer voelt hierdoor minder koud aan. Echter, als je echt energie wilt besparen is vloerisolatie de beste optie. Een combinatie van een isolerende ondervloer en vloerisolatie zal voor de meeste energiebesparing zorgen.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.