Van advies tot realisatie

Leg de basis met een houten vloer

Houten vloer

Met een houten vloer leg je een warme basis voor je interieur. Niet voor niets is de vloer een van de belangrijkste basics.

Creëer jouw unieke sfeer in huis: kies zelf de kleur, afwerking en legwijze van je nieuwe houten vloer. Bij Post Woonadvies en Realisatie helpen we je bij het maken van de juiste keuzes!

Eindeloze mogelijkheden met een houten vloer

Een houten vloer geeft elke interieurstijl een warme touch. Hou je van strak en tijdloos? Dan is een glad geschuurde gewitte eiken vloer echt iets voor jou. Ben jij meer het type voor een robuust en karaktervol interieur? Dan kies je juist voor doorleefd hout.

In onze collectie vind je het topmerk Hollandse Vloeren. Laat je inspireren door maar liefst 31 verschillende houten vloeren.

Kies de stijl van jouw houten vloer

De vloerdelen zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Met het legpatroon en de randafwerking laat je de houten vloer helemaal bij jouw stijl aansluiten. Kies voor lange planken in de lengte om je woning langer te laten lijken. Of maak het juist knusser door te kiezen voor een randafwerking.

Wij zijn helemaal fan van de Hongaarse punt met de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Net weer even anders! Ook de houten visgraat vloer blijft immens populair.

De voordelen van een houten vloer

Kinderen die ruig spelen op je nieuwe houten vloer. De hond die met zijn modderpoten naar binnen loopt. Zie je het al voor je? Geen nood! Een houten vloer leent zich uitstekend voor intensief gebruik. De vloer is hygiënischer dan een textiele vloerbedekking en eenvoudig schoon te maken. Met de jaren wordt de vloer alleen maar mooier!

De houten vloeren van Hollandsche Vloeren zijn in de fabriek al afgewerkt. Schuren of lakken is niet nodig. Na het leggen kun je de vloer direct in gebruik nemen.

Met regelmatig onderhoud gaat de vloer decennia lang mee. Na verloop van tijd kan de vloer opnieuw worden behandeld door deze te schuren en te lakken of in de olie te zetten. Daarna is je houten vloer weer als nieuw!

De houten vloer is geschikt voor vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in huis? Ook dan is het mogelijk om je vloer te bekleden met een echte houten vloer. Wel vraagt dit extra aandacht bij het leggen.

Onze vakmensen hebben ervaring met het leggen van een houten vloer over vloerverwarming. Ze komen bij je thuis langs om de situatie te bekijken zodat de juiste ondervloer en isolatie wordt toegepast. Ook zal de vloer verlijmt worden op de ondergrond.

Houten vloeren zijn duurzame vloeren

Met een houten vloer doe je een investering voor nu en de toekomst. Je nieuwe houten vloer zal generaties lang meegaan. De berken multiplex drager, een massief eiken toplaag en de sterke hardwax zorgen voor deze topkwaliteit.

De collecties houten vloeren van Hollandsche Vloeren zijn Cradle to Cradle Zilver gecertificeerd. Dit betekent dat alle onderdelen van de vloer opnieuw gebruikt kunnen worden of als grondstof kunnen dienen voor een nieuw product.

"Niets gaat boven de natuurlijke uitstraling van echt hout."

Advies bij het uitzoeken van jouw houten vloer

Met een houten vloer kun je alle kanten op. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je advies kunt gebruiken. Natuurlijk wil je de vloeren ook in het echt bekijken.

Kom hiervoor naar onze showroom. We laten je alle houten vloeren en mogelijkheden zien. De vloerstalen mag je ook mee naar huis nemen. Zo zie je precies hoe het materiaal en de kleur bij jou thuis tot zijn recht komt.

Waarom kies je voor een houten vloer van Post Woonadvies en Realisatie?

Niet voor niets hebben we gekozen voor het merk Hollandsche Vloeren. Dit merk selecteerden wij op kwaliteit en duurzaamheid. Je kunt vertrouwen op jarenlang woonplezier met je nieuwe houten vloer.

Bij ons kun je rekenen op:
✔ Advies in onze showroom
✔ Gratis inmeten
✔ Vakkundig gelegd

Soms is het handig om met de installateur of aannemer af te stemmen over je nieuwe vloer. Dit kunnen wij voor je regelen!

Kom langs in onze showroom

Samen stellen we jouw ideale houten vloer samen. We kijken naar jouw specifieke thuissituatie en jouw unieke woonwensen.